I ovu letnju sezonu gradska riva u Vodicama dočekala je uz pregršt dobrih nota i vrelu atmosferu, za koju se pobrinuo jedan od najvećih zabavnomuzičkih događaja u regionu, popularni CMC Festival. Ni vremenske (ne)prilike koje su danima pohodile ove prostore nisu omele veselu manifestaciju, koja se 10. i 11. juna istovremeno odvijala na dve pozornice, a zahvaljujući izvrsnom programu oba mesta bila su toliko posećena da se rivom nije moglo proći. I meštani i brojni turisti koji su tih dana boravili u poznatom letovalištu kod Šibenika želeli su da čuju najsvežije letnje hitove.

0304

S obzirom na učesnike, a posebno učesnice, može se zaključiti da festival nikad nije bio atraktivniji. Pored najveće zvezde revijalne večeri, pop dive Nede Ukraden, koja je novu pesmu Terapija izvela uz pratnju brejkdensera, posebnu pažnju izazvala je Nives Celzijus, kao i zgodne Lana Jurčević, Minea, Maja Šuput, Ivana Kovač, Lidija Bačić.

30

Imali smo prilike da čujemo i Ivana Zaka, Tončija Huljića, Jasmina Stavrosa, grupe Magazin, ET i Leteći odred, Mladena Grdovića koji je zapevao sa Tomislavom Bralićem i klapom Intrade, i mnoge druge. Emilija Kokić oduševila je pesmom Druga, a revijalni deo završen je sjajnim nastupom Željka Bebeka i singlom koji je odavno zauzeo visoka mesta na radio stanicama, Ja po kafanama.

08

Bogat program festivala otvorio je panel o domaćoj muzici u medijskom prostoru, održan u hotelu Punta, na kojem su učestvovali Željko Bebek, radijski voditelji i novinari, a potom je Neda Ukraden promovisala album na tradicionalnom izletu brodom. Zvezda prve večeri na glavnom stejdžu bio je jedan od najpopularnijih hrvatskih pevača, Dražen Zečić.

Pres konferencije održavane su u najlepšem mogućem ambijentu – na plaži hotela Olimpija, s pogledom na cele Vodice. Tom prilikom, u prisustvu nekoliko desetina pripadnika sedme sile koji su na ovaj deo Jadrana stigli iz celog regiona, diskografska kuća Croatia Records predstavila je svoja najnovija izdanja. U posebnim segmentima manifestacije koncerte su, između ostalih, održali uvek vesela i raspevana Danijela Martinović, kao i legendarni šansonjer Ibrica Jusić.

Tekst i fotografije: Snežana Ilić

13

BEZ KOMENTARA

OSTAVI KOMENTAR