Srpsko izdanje najčitanijeg svetskog nedeljnika o poznatima proslavilo je deset godina postojanja na kraljevski način – glamuroznom zabavom na Belom dvoru

Nebo nad Dedinjem te tople julske večeri bilo je puno zvezda. Crveni tepih, glamur u duhu starog Holivuda, elegantne toalete, bajkoviti ambijent Belog dvora… Jednom rečju – spektakl. Magazin Hello! obeležio je deset godina postojanja u Srbiji, a zajedno s nama jubilej je slavilo i više od sedam stotina zvanica iz sveta muzike, filma, umetnosti, sporta, diplomatije i biznisa. Uprkos tropskim vrućinama koje danima drže glavni grad pod okupacijom, neke od najvećih zvezda ovdašnje javne scene već od osam časova počele su da pristižu u kraljevski kompleks kako bi srpskom izdanju najčitanijeg svetskog magazina o poznatima čestitale rođendan.

Uvaženi gosti do Dvora su stizali u luksuznim limuzinama kompanije British Motors. Brojne novinarske ekipe pratile su dolazak zvanica u raskošno zdanje, u čijem su predvorju pozirale ispred media wall-a. Za to vreme iz kraljevskog vrta dopirali su zvuci poznatih melodija u izvođenju Električnog gudačkog kvarteta Dinamika Music.

U svečanom holu ekipa magazina Hello!, na čelu sa urednikom Nikolom Golubovićem i direktorkom marketinga i advertajzinga Natašom Vulin, dočekivala je goste, koji su im upućivali srdačne čestitke povodom jubileja, kao i želje za uspeh i trajanje i narednih decenija.

Centralni salon Belog dvora bio je pretvoren u svojevrstan izložbeni prostor. Na štafelajima su, poput slika, bile izložene neke od najuspešnijih naslovnih strana, sa kojih su prisutne pozdravljali Novak i Jelena Đoković, Džordž i Amal Kluni, Ana Ivanović i Bastijan Švajnštajger, Marko Jarić i Adrijana Lima, princ Vilijam i Kejt Midlton, podsećajući na važne događaje u njihovom životu, na koje je Hello! imao ekskluzivno pravo. Među njima se našla i naslovna strana prvog broja, objavljenog 13. jula 2007. godine, na kojoj su se pojavili tada srećni i zaljubljeni Anđelina Džoli i Bred Pit.

Među prvima na dvor su stigli kreatorka Verica Rakočević i njen suprug Veljko Kuzmančević, koji je za ovu priliku odabrao škotski kilt. Potom su došli Ana Štajdohar i Nikola Demonja, Lena Bogdanović, Iva Štrljić, Slobodan Stefanović, Milica Milša i Žarko Jokanović. Slavlje su uveličala i mnoga popularna televizijska lica – Vesna Dedić, Snežana Dakić, Milojko Pantić, Olivera Jovićević, Jelena Svetličić, Ivan Golušin, Maja Manojlović, Nataša Ilić-Jovanović, Adriana Čortan, Boško Jakovljević, koji je došao u društvu manekenke Tamare Paunović.

Diplomatski kor činili su ambasador Francuske Kristin Moro, ambasador Indije Narinder Čauhan, ambasador Izraela Alona Fišer Kam, ambasador Alžira Abdelhamid Šebšub, ambasador Pakistana Sajed Adil Gilani, predsednik Unicefa u Srbiji Mišel Sen Lot… Kolegijalnu podršku pružili su nekadašnji članovi Hello! tima, sa novom urednicom magazina Story Nadeždom Jokić, potom urednik Glorije Boris Jakić, kao i brojni prijatelji iz drugih redakcija. Dašak Holivuda stigao je sa Silvijom Stanišić, jednom od najtraženijih imitatorki Merilin Monro u filmskoj Meki.

Najblistaviji predstavnici sveta sporta na nezaboravnoj zabavi upriličenoj povodom velikog jubileja bili su Ivana Maksimović i Danilo Anđušić, Vlada Mandić, Dejan Tomašević. Nisu se štedeli blicevi ni kada je stigla zanosna manekenka Sofija Milošević. Slavlju su se pridružile muzičke legende Neda Ukraden i Sanja Ilić, bili su tu i džez diva Lena Kovačević, članice popularnog kvarteta Frajle, trubač Dejan Petrović. Neposredno pred početak zvaničnog dela programa stigle su uvek elegantne Olivera Kovačević i Sandra Perović, iza kojih su se na stepenicama pojavili Lepa Brena i Stefan Živojinović, zvezde naslovne strane magazina Hello! koji se te večeri prelistavao na Dvoru. Uvaženim gostima pridružili su se i članovi kraljevske porodice, princeza Katarina i prestolonaslednik Aleksandar Karađorđević.

Voditeljka Biljana Obradović najavila je početak otmene ceremonije. Goste je pozdravio princ Aleksandar, a potom i predsednik Color Press Grupe Robert Čoban, koji se osvrnuo na vreme iza nas i na uspehe koje je Hello! postigao na medijskom tržištu regiona.
– Pre tačno deset godina na ovom istom mestu, na Belom dvoru, proslavili smo izlazak prvog broja srpskog izdanja magazina Hello!. Tada, u leto 2007. godine, izgledalo je da svet ide uzlaznom putanjom, u čemu ga ništa neće omesti, tiraži su rasli, marketinški budžet takođe, ekonomija se kretala napred…

Godinu i dva meseca kasnije počela je svetska ekonomska kriza, najveća posle one iz 1929, a Hello!, koji je na tržište došao posle magazina Gloria i Story, imao je vrlo težak zadatak – da se izbori za mesto na tržištu. Naša kompanija bila je prinuđena da otpusti dvadeset odsto zaposlenih, Hello! je kao dvonedeljnik vodio tešku bitku sa konkurentskim magazinima i jedva preživeo. Danas, deset godina kasnije, Gloria i Story nalaze se u istoj izdavačkoj kući kao i Hello!, ali su još uvek konkurencija. Svako je nastavio da se bori za svoje ekskluzive i svoje čitaoce – rekao je Robert Čoban i podsetio goste na prve dane jednog od najstarijih časopisa u medijskom prostoru Starog kontinenta.

Na globalnom planu sve je počelo 1944. godine u Španiji, kada su Antonio Sančes i Mersedes Kalderon pokrenuli magazin Hola!. U Evropi je besneo rat, Španija je bila pod Frankovom diktaturom, a u Barseloni je pokrenut magazin koji će decenijama kasnije postati najčitaniji časopis o poznatima na planeti.

– Britanski Hello! pokrenut je 1988. godine, a kasnije i ostala izdanja. Danas ih je više od dvadeset širom planete i mi smo ponosni što smo deo te porodice. Mersedes Kalderon ima devedeset šest godina i još svakog ponedeljka pregleda modne stranice španskog izdanja – istakao je predsednik Color Press Grupe, podsećajući na brojne humanitarne akcije u organizaciji magazina Hello! i poručivši gostima da uživaju u divnoj večeri i ambijentu kraljevskog kompleksa na Dedinju.

Prisutnima se obratio i glavni i odgovorni urednik magazina Hello! Nikola Golubović:
– Dragi gosti, dobro došli na proslavu našeg jubileja. Zahvaljujem svima koji su proteklih deset godina učestvovali u kreiranju srpskog izdanja najčitanijeg svetskog selebriti nedeljnika. Hello! je ubrzo po pokretanju postao lider na medijskom tržištu i siguran sam da će to biti i u godinama, odnosno decenijama koje dolaze. Uživajte u ovoj posebnoj noći.

Prijatnoj atmosferi, bez obzira na temperaturu od gotovo četrdeset stepeni, doprineli su blaga košava i osvežavajuća pića koje su pripremili Martini, Knjaz Miloš, Stella Artois i Tikveš, kao i gastro-delicije koje su obezbedili Carnex i Pasteli Sweets. Brzi taktovi i sjajan vokal frontmena benda Magelan mnoge su izmamili na plesni podijum, gde su najizdržljiviji dočekali finiš rođendanske žurke srpskog izdanja najpopularnijeg svetskog magazina o poznatima.

Tekst: za Hello! – Snežana Ilić, Deana Đukić, Eva Čubrović
Foto: za Hello! – Luka Šarac, Boško Karanović, Goran Zlatković

BEZ KOMENTARA

OSTAVI KOMENTAR