Ljubitelji popularne drumske krstarice i američke ikone na dva točka imali su jedinstvenu priliku da provozaju najnovije modele koji samo što su izašli iz fabrike u Milvokiju

Jedan od simbola američke industrije i rok kulture poslednjih godina je prisutan i na našem tržištu zahvaljujući kompaniji Harli Dejvidson Beograd. Proteklog vikenda, ispred tržnog centra Ušće niklo je pravo malo bajkersko selo kada je firma organizovala peti, sad već tradicionalni, Harli vikend. Ogromni crni kamion dovezao je 23 nova modela popularnog dvotočkaša, koji više od jednog veka podiže prašinu na putevima širom planete. Bili su tu sportser, elektra glajd, fetboj, roud king i još neki tek izašli iz fabrike u Milvokiju, namenjeni isključivo za test vožnju u okviru velike akcije Harley on tour.

Ispred Ušća se ove subote i nedelje okupilo mnogo sveta. Od potencijalnih kupaca, koji ne žale da daju čitavo malo bogatstvo za ostvarenje sna o slobodi u sedlu, do znatiželjnika i prolaznika oduševljenih teškim drumskim krstaricama, čiji su hromirani delovi blistali na suncu. Mogli su da ih probaju svi koji su se prijavili za vožnju, uz dozvolu i obaveznu opremu – kacigu, jaknu i rukavice. Iako je za čuvene kožne čizme sa nitnama možda bilo toplo, pasionirani ljubitelji ovog brenda koji su na događaj stigli iz celog regiona ipak su ih prošetali platoom pored tržnog centra. Bila je to jedinstvena prilika da provozaju Harli svojih snova.

Rika moćnih mašina koje su propisno zagrejale novobeogradski asfalt čula se do kasnih popodnevnih sati, a praznik za sve bajkere i poštovaoce maksime live to ride bio je začinjen rok koncertima i kapljicama Harlijevog dobrog druga Džeka Denijelsa.

Tekst i fotografije: Snežana Ilić

(objavljeno i u časopisu Motori)

BEZ KOMENTARA

OSTAVI KOMENTAR